Historia

Kuljetus- ja Kuormausliike Nissinen Oy:n juuret johtavat 1950-luvun alkuun, jolloin Aarne Nissinen aloitti toimintansa ammattiautoilijana. Virallisesti toimialana oli kuorma-autoliikenne, jota täydennettiin vuonna 1977 konevuokrauksella ja -urakoinnilla. Tämä oli merkittävä askel kohti nykymuotoista KKN Oy:tä, jonka toiminnassa koneurakoinnin osuus lisääntyi tasaisesti vuosien saatossa.

Vuonna 1986 kaupparekisteriin kirjattiin muutos, jolla koneurakointi ja ammattiautoilu eriytettiin Kuljetus- ja Kuormausliike Aarne Nissinen Ky:ksi ja Autoilija Aarne Nissiseksi. Näin jatkettiin vuoteen 1990, jolloin Autoilija Aarne Nissinen fuusioitui Kuljetus - ja Kuormausliike Aarne Nissinen Ky:ön. Samalla Aarnen nuorin poika Timo muuttui vastuunalaiseksi yhtiömieheksi ja sitä kautta toiminnasta vastaavaksi yhdessä Aarnen kanssa. Yhtiön nimeksi tuli Kuljetus- ja Kuormausliike A & T Nissinen Ky. Tässä vaiheessa yrityksessä työskenteli vakituisesti yksi kuljettaja Aarnen ja Timon rinnalla.

Vuonna 1993 Aarne vähensi osuuttaan yhtiön johdossa jatkaen kuitenkin lähes kokopäivätoimisena kuljettajana aina vuoteen 2001. Vuoden 1993 merkittävin muutos oli yrityksen muuttaminen osakeyhtiöksi, jolloin Timosta tuli yhtiön toimitusjohtaja. Timon johdolla yritys kehittyi ja kasvoi toimialallaan keskimääräistä suuremmaksi, työllistäen keskimäärin 10 henkilöä sekä tarpeen vaatiessa useita aliurakoitsijoita.

Vuonna 2005 yritys rekisteröi tavaramerkin KKNOy sekä avasi nettisivut, toiminta-alueellaan ensimmäisten joukossa.

Vuonna 2021 Kuljetus- ja Kuormausliike Nissinen Oy jakautui kahdeksi erilliseksi yhtiöksi. Toimintaa maanrakennusalalla jatketaan edelleen, mutta vain uudella y-tunnuksella.